Jak kupować ryby w hurcie i zaoszczędzić?Uwielbiasz rybne potrawy, jednak czujesz, że nie zawsze możesz sobie pozwolić na ten doskonały smak? Jeśli tylko masz miejsce w zamrażarce, warto zastanowić się nad zakupami w hurcie. Mrożone ryby są dobrym wyborem, ponieważ po odpowiednim odmrożeniu zachowują swoją fakturę, świeżość i smak. Również, jeśli prowadzisz lokal gastronomiczny, możesz być pewny, że kupując hurtowo mrożone ryby, zadowolisz klientów nawet o bardzo wybrednych gustach. Dlaczego warto kupić mrożone ryby?Właściciele obiektów gastronomicznych oraz smakosze ryb dobrze wiedzą, że codzienne zamawianie świeżych ryb nie jest prostym zadaniem, a często wręcz niemożliwym. Natomiast mrożone porcje są możliwe do przygotowania w takiej ilości sztuk, jaką zamawiają klienci. Firma Lux Fish dba o to, aby ryby były mrożone niedługo po wyciągnięciu z morza, dzięki czemu zawsze są zdrowe i świeże, a przy tym zachowują doskonały smak. Warto również wiedzieć, że zakup w hurtowej ilości to duża oszczędność pieniędzy. Oferuje nie tylko ryby morskie, ale również hurtową sprzedaż owoców morza- między innymi krewetek koktajlowych, kalmarów, ośmiornic i raków. Dla koneserów ma również takie frykasy, jak żabie udka, a dla osób, które nie zawsze wiedzą, na co się zdecydować- mieszankę owoców morza najwyższej jakości. Na każdym kroku kontroluje każdy etap produkcji, aby jakość zawsze zadowoliła nawet najbardziej wymagających klientów. Jak dobrze rozmrozić rybę?Ryby zakupione w hurtowej ilości można przechowywać w odpowiednich warunkach przez długi czas, jednak należy pamiętać, aby gwałtownie nie przyspieszać procesu odmrażania. Nie używajmy wrzącej wody czy mikrofalówki, ponieważ delikatne filety mogą się gwałtownie rozpaść. Najlepiej umieścić rybę na talerzu i pozwolić jej powoli rozmrażać się w lodówce. Wróć |